1. SMS lån & Snabblån
 2. Guider
 3. Kreditupplysning på mig själv

Kreditupplysning på mig själv

2020-01-23 av Patrik Andreasson

Att veta hur kreditvärdig du är innan du ansöker om ett lån kan spara både en hel del tid men också medföra att du kan ha lite mer förhandlingsutrymme.

Kreditupplysning genom UC är normalt hos sedvanliga storbanker. Men idag finns det en hel del banker som erbjuder lån utan UC.

Men för att företag ska kunna låna ut pengar till bland annat privatlån måste de enligt lag göra en kreditupplysning. Därför gör de ofta en kreditupplysning hos andra företag, så som Creditsafe eller Bisnode.

Att veta hur kreditvärdig du är innan du ansöker om ett lån kan spara både en hel del tid men också medföra att du kan ha lite mer förhandlingsutrymme.

Kreditupplysning på dig själv
Kreditupplysning på dig själv

Det finns därför tjänster som erbjuder dig att se din kreditvärdighet genom en gratis kreditupplysning som inte sparas hos UC.

Okej, göra kreditupplysning på dig själv är enkelt.

Det enklaste sättet är troligtvis att använda sig av Kreddy där du enkelt, snabbt och gratis kan få en kreditupplysning utan UC.

Tack vare UCs nya app Kreddy kan du snabbt och enkelt ta reda på din egna kreditvärdighet utan att det syns hos UC. Ja, utan att det syns hos UC.

Du får enkelt reda på dina möjligheter till lån faktiskt ser ut.

Okej, det du behöver göra är enkelt. Du behöver fylla i dina uppgifter kort därefter få du fram hur kreditvärdig du är och hur stor chans det är för att du ska kunna bli beviljad ett lån.

Kreddy är helt gratis att använda. Alla kreditupplysningar som görs registreras inte hos UC. Du kan därför undvika att ansöka om lån hos en aktör och få en kreditupplysning registrerad.

Tidigare registrerade kreditupplysningar påverkar ens kreditvärdighet överlag. Genom Kreddy kan du ta reda på din kreditvärdighet i förhand och därefter ansöka om ett lån baserat på svaret.

Du slipper få en massa kreditupplysningar gjorda på dig.

Kreddy är således ett bra sätt att ta reda på din kreditvärdighet och göra en gratis kreditupplysning innan du ansöker om lån.

Hur beskriver Kreddy sin tjänst?

Kreddy är en app som hjälper dig att hålla koll på ditt kreditbetyg och din kreditvärdighet i realtid.

Du får en snabb överblick över ditt kreditbetyg och dina lån/krediter och kan jämföra din kreditvärdighet med resten av Sverige.

🔒 Ansök

Ferratums faviconFerratum

 • Fem av fem stjärnor (5/5)
 • Lånebelopp: 1 000 - 45 000 kr
 • Löptid: Flexibel
 • UC: Ingen UC
 • Betalningsanmärkning: Prövas, max 6 st som är äldre än 6 månader
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Direktbetalning: Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken
 • Kredittyp: Kontokredit
 • Effektiv ränta: 47,64 % för ett lån på 10 000 kr med 24 % rörlig kreditränta och utan avgifter betalar du i snitt 1 012 kr/månad under 12 månader (totalt belopp är 12 145 kr)
VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Du får även tips och råd om hur du kan förbättra ditt kreditbetyg och informationen som finns i appen kan du använda exempelvis vid förhandlingar med din bank. Gratis.

Kreddy är en tjänst från UC AB men där du har möjlighet att se ditt kreditbetyg utan att det registreras.

Låna pengar utan kreditupplysning hos UC

Sedan 1990-talet har räntor och bankavgifter inte varit så låga som de är idag, och orsaken ligger i det faktum att banker konkurrerar med varandra och tillväxtbanker som tillhandahåller bra tjänster.

Detta är positivt för konsumenterna eftersom räntor och räntor sänks, liksom bankernas krav på sina kunder.

I takt med att världen blir alltmer digital är marknaden också för konsumenter, eftersom Internet gör många människor mer prismedvetna.

Generellt sett har lån som lämnats utan kreditinformation något lägre lånebelopp och har ingen utbetalning.

Men beroende på bank kan du förhandla fram högre lånebelopp och bättre räntor.

🔒 Ansök

Klicklåns faviconKlicklån

 • Fem av fem stjärnor (5/5)
 • Lånebelopp: 10 000 - 40 000 kr
 • Löptid: 12 till 84 månader
 • UC: Ingen UC
 • Betalningsanmärkning: Nekas
 • Uppläggningsavgift: 595 kr
 • Direktbetalning: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank
 • Kredittyp: Annuitetslån
 • Effektiv ränta: 25,49 % för ett lån på 40 000 kr med 21,60 % kreditränta och 39 kr i administrationsavgift per månad betalar du i snitt 959 kr/månad under 84 månader (totalt belopp är 80 635 kr)

Dessutom finns det en möjlighet att banken också kommer att vara lättare med villkoren från början.

Därför är det idag inte omöjligt att få lån utan att få kreditinformation från UC, och detta är en fördel för dig som konsument.

Populära långivare

🔒 Ansök

Klara Låns faviconKlara Lån

🔒 Ansök

Lån För Allas faviconLån För Alla

🔒 Ansök

Profilkredits faviconProfilkredit

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.