1. SMS lån & Snabblån
  2. Ferratum

Ferratum » SMS lån utan UC direkt utbetalning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Ferratums logga
Ferratums logga

Upp till 45 000 kr i sms lån med betalningsanmärkning. Ferratum erbjuder ett smslån utan UC direkt utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.

Representativt exempel: 47,64 % effektiv ränta för ett lån på 10 000 kr med 24 % rörlig kreditränta och utan avgifter betalar du i snitt 1 012 kr/månad under 12 månader (totalt belopp är 12 145 kr)

Översikt

BetygStjärnaStjärnaStjärnaStjärnaStjärna (5/5)
Minsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp45 000 kr
Nominell ränta39,6 %
Effektiv ränta47,64 %
LöptidFlexibel
Uppläggning0 kr
Faktura0 kr
Övriga avgifter
UCIngen UC
BetalanmärkningPrövas
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken
Återbetala i förtidMöjligt
KredittypKontokredit

Vem kan ansöka?

Du som är 21 år med betalningsanmärkningar och vill ha ett smslån utan uc direkt utbetalning till 4 olika banker.

  • Lägst ålder: 21 år
  • Inkomst: Deklarerad inkomst
  • Betalningsanmärkningar: Prövas, max 6 st som är äldre än 6 månader
  • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden och folkbokförd i Sverige

Kontaktuppgifter

Ferratum Bank p.l.c.
ST Business Centre 120
The Strand, Gzira
GZR-1027 Malta
Telefon: 020 123 030
E-post: kundtjanst@ferratumbank.se

Guider med Ferratum

Samla krediter utan UC [samla lån]

2020-11-25 av Patrik Andreasson

Det finns några långivare som är bäst för att samla krediter utan UC. Lär dig allt du behöver veta om att samla lån på bästa sätt.

Högkostnadskredit » Räntetak och kostnadstak

2020-06-28 av Patrik Andreasson

Högkostnadskredit är ett lån med en effektiv ränta på minst 30 %. Normalt återfinns högkostnadskrediter som sms lån och snabblån. Räntetak och kostnadstak ska minska skuldfällor och överskuldsättning.

SMS lån & Blancolån hos Inkasso

2020-06-28 av Patrik Andreasson

Har du hamnat hos Inkasso har du inte betalat dina avbetalningar i tid. SMS lån och Blancolån skickar obetalda skulder till Inkasso för att få pengarna.

Kreditupplysning på mig själv

2020-01-23 av Patrik Andreasson

Att veta hur kreditvärdig du är innan du ansöker om ett lån kan spara både en hel del tid men också medföra att du kan ha lite mer förhandlingsutrymme.

Lån utan UC » Den kompletta guiden

2019-09-13 av Patrik Andreasson

Den kompletta guiden om lån utan UC och att låna pengar utan UC. Lär dig allt om uc, kreditupplysning, betalningsanmärkningar och hur du tecknar ett smslån utan UC.

Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation SEKKI

2019-09-11 av Patrik Andreasson

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI) är en standard inom EU som kreditgivare måste delge för SMS lån. Lär dig att använda detta verktyg.

Om Ferratum

Ferratum erbjuder ett sms lån utan uc direkt utbetalning till flertalet banker. Tillgängligheten av information och tydligheten gör Ferratum till ett bra val bland smslån.

Ferratum gör det enkelt att ansöka och eventuellt bli beviljad och erhålla ett lån genom att inte ta några extra avgifter. Ävensom att personer med betalningsanmärkningar kan ansöka och bli prövade.

Det är en inkluderande kreditgivare som gör individuella bedömningar utan uc.

Ferratums betyg

StjärnaStjärnaStjärnaStjärnaStjärna (5/5)

Flexibilitet med sms lån utan uppläggnings- och aviavgift. Inkluderande via direktbetalningar till flera banker, lån utan uc och kan bevilja max 6 st betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

En del av informationen kan vara svår att tyda trots att vi försöker göra den så tydlig som möjligt. Här listar vi svar på de vanligaste frågorna som ställs.

Kan jag låna pengar hos Ferratum?

Du som är minst 21 år, har en deklarerad inkomst, inget skuldsaldo hos kronofogden och är folkbokförd i Sverige. Du får ha maximalt 6 stycken betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader.

Hur mycket pengar kan jag låna hos Ferratum?

Hos Ferratum har du möjlighet att ansöka och eventuellt bli beviljad ett lån mellan 1 000 kr och 45 000 kr.

Tar Ferratum kreditupplysning via UC?

Nej, Ferratum tar kreditupplysning via Creditsafe. De tar inte upplysning via UC. Därför erbjuder Ferratum ett sms lån utan UC.

Kan jag låna hos Ferratum trots betalningsanmärkning?

Ja, det smslån Ferratum erbjuder kan du bli beviljad trots betalningsanmärkningar. Anmärkningarna får vara maximalt 6 stycken och de får inte vara nyare än 6 månader.

Kan jag återbetala Ferratums sms lån i förskott?

Ja, Ferratum erbjuder att du kan återbetala hela lånet i förskott helt utan extra kostnad. Kontakta deras kundtjänst för det exakta belopp som ska återbetalas.

När och hur snabbt betalar Ferratum ut pengarna?

Har du ett konto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB får du pengarna direkt på ditt konto.

Om du har ett konto i någon annan bank och en utbetalning görs från Ferratum en helgfri vardag kan man normalt se följande.

Utbetalningar som sker innan klockan 09:00 har du pengarna på ditt konto samma dag.

Utbetalningar som sker mellan 09:00 och 13:00 har du pengarna på ditt konto nästkommande bankdag, på förmiddagen.

Om utbetalningen däremot sker efter klockan 13:00 har du pengarna på ditt konto nästkommande bankdag, men på eftermiddagen.

Kostar det något att ansöka om Ferratums sms lån?

Nej, det kostar inget att ansöka om Ferratums smslån. Deras uppläggningsavgift är 0 kr och de har ingen annan avgift som motsvarar det.

Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation (SEKKI)

En viktig del av att bedöma om Ferratum tillhandahåller bra kreditvillkor är att kontrollera SEKKI-blanketten. Därför har vi gått igenom och sammanställt den viktigaste informationen utifrån Ferratums SEKKI.

Typ av kredit

Revolverande kredit på kreditkonto
En kredit med en effektiv ränta som motsvarar minst summan av Riksbankens referensränta plus 30 procentenheter anses vara en högkostnadskredit enligt konsumentkreditlagen (2010:1846).

Ferratum erbjuder en revolverande kredit på kreditkonto. Detta innebär att de tillhandahåller ett överenskommet kreditutrymme som man själv får välja att utnyttja enligt sina egna önskemål.

Det sammanlagda kreditbeloppet

Den högsta kreditgränsen är 45 000 svenska kronor, men en kund kan ha en lägre kreditgräns då denna fastställs på grundval av kreditgivarens bedömning. Kreditgränsen kan ändras under kreditavtalets löptid.

Ferratum påvisar den möjliga övre gränsen de kan bevilja. Den betalningsförmåga och kreditnivå som ansökaren har kan medföra att de enbart beviljar ett lägre lånebelopp.

De förklarar också att lånebeloppet kan ändras efter att man har ingått avtal med kreditgivaren.

Villkoren för kreditutnyttjandet

När kunden väl har ingått ett kreditavtal måste kunden skicka in enskilda kreditansökningar, vilka uttryckligen måste accepteras av Ferratum för att krediten ska beviljas. Kundens kreditansökningar kan avse vilka belopp som helst upp till den kreditgräns kunden beviljats. Ferratum förbehåller sig den absoluta rätten att enligt eget gottfinnande avgöra om kredit ska beviljas, helt eller delvis, när en kreditansökan skickats in. Ferratums beslut att bevilja en kreditansökan ska meddelas kunden via e-post eller SMS. Utbetalningen sker genom banköverföring till ett konto som innehas i kundens namn eller på annat sätt.

Efter det att man har ingått avtal med Ferratum måste varje enskild låneansökning beviljas av Ferratum för att man ska få dem utbetalda.

Om man får dem beviljade, sker utbetalningen via banköverföring direkt till ens konto.

Kreditavtalets löptid

Kreditavtalet gäller på obestämd tid men kan sägas upp av endera parten i enlighet med standardvillkoren.

Genom att ingå ett kreditavtal med Ferratum gäller detta till dess att någon av parterna säger upp avtalet.

Till dess att antingen Ferratum eller en själv uttryckligen säger upp avtalet (på giltiga skäl) gäller det tecknade avtalet.

Avbetalningar och, i förekommande fall, i vilken ordning dessa ska fördelas

Kontoutdrag utfärdas den 16:e dagen i varje månad under den tid krediten gäller enligt kreditavtalet, där det första kontoutdraget utfärdas efter den dag då den ursprungliga krediten betalas ut av Ferratum.

Ferratum skickar ut ett kontoutdrag den 16:e varje månad för att påvisa om utnyttjad kredit.

Kunden måste betala det minsta återbetalningsbeloppet inom 12dagar från kontoutdragets utfärdande.

Det belopp som man enligt det månatliga kontoutdraget behöver återbetala till Ferratum ska ske inom 12 dagar från den 16:e. Detta innebär att sista dagen kreditgivaren ska ha begärt belopp tillhanda är den 28:e varje månad.

Det minsta återbetalningsbeloppet består av det högsta av a) 4% av den utestående krediten, upplupen ränta, samt tillämpliga avgifter, och b) 300 kronor. Ferratum ska ha rätt att begära ett lägre minsta återbetalningsbelopp efter att ha genomfört en kreditvärdering av kunden. Om det totala kreditbeloppet och den tillämpliga avgiften tillsammans understiger 300svenska kronor ska det minsta återbetalningsbeloppet anses utgöra det totala kreditbeloppet samt tillämpliga avgifter.

Hur mycket det återbetalningsbelopp som Ferratum kräver att man ska återbetala vid varje givet tillfälle beror på vilket belopp man har lånat och ens kreditvärdering.

Det belopp som man normalt sett måste återbetala varje månad är 4 % av det som kvarstår på lånet, ränta och andra avgifter.

Om detta inte uppgår till 300 kr ska 300 kr återbetalas. När ens skuld är lägre än 300 kr ska hela resterande skuld återbetalas.

Vid bristande betalning ska fördelningen ske i följande ordning: 1) kostnaderna för att driva in utestående belopp, 2) eventuell dröjsmålsränta, 3) tillämpliga avgifter (inklusive upplupen ränta), 4) krediten, och 5) eventuella övriga belopp som kunden är skyldig.

Vid de tillfällen då man inte återbetalar det belopp som krävs vid varje tillfälle anger Ferratum hur det belopp som faktiskt har betalats in kommer att avräknas.

Om man återbetalar för lite kommer det man har betalat tillbaka gå först till deras kostnader (avgifter) för att kunden ska återbetala resterande del, andra hand till dröjsmålsränta, tredje hand till andra avgifter, fjärde hand till utestående skuld och sist till övriga belopp som man är skyldig Ferratum.

Det totala belopp som du ska betala

Det totala belopp som man ska betala anger ett representativt exempel på hur mycket man måste återbetala Ferratum vid en utnyttjad kredit.

Om ett belopp på 35 000 kronor tas ut, måste kunden efter 12 månader betala ränta och avgifter på 7 416,50 kronor. Totala summan att betala är 42 416,50 kronor.

Ovanstående beräkningar är representativa exempel och baseras på en uppläggningsavgift på 0kr, en uttagsavgift på 0 kronor och antagandet att kunden betalar det minsta återbetalningsbeloppet den dag då det förfaller till betalning.

Kreditränta eller i tillämpliga fall de olika krediträntor som gäller för kreditavtalet

36,60%

Variabel daglig räntesats är 40 % över den referensränta som fastställts av Sveriges Riksbank och förändras i enlighet med de ändringar som görs av Sveriges Riksbank. Vid kreditavtalets datum är referensräntan fastställd till 0,25 % per år.

Den nominella räntan för detta SMS lån uppgår till 36,6 %. Räntesatsen förändras utefter Sveriges Riksbanks referensränta.

Effektiv ränta

Om ett belopp på 35 000kronor tas ut kommer den effektiva räntan att uppgå till 46,96%.

Den effektiva räntan vid det fortsatta representativa exempel uppgår till 46,96 %. Den här räntan inkluderar därmed alla former av avgifter och ränta som man normalt kan behöva betala Ferratum vid en utnyttjad kredit.

Ovanstående beräkning är baserad på en uppläggningsavgift om 0kronor, uttagsavgift om 0kronor, en daglig ränta på 0,1085% och enligt följande antaganden:

(i) Krediten lämnas för en period av ett år från dagen för den första kreditutnyttjandet, och slutbetalningen då konsumenten har återbetalat all lånekapital, ränta och avgifter, om några;

(ii) Lånekapitalet återbetalas av konsumenten i lika stora månatliga betalningar, med början en månad efter den dag då den första kreditutnyttjandet.

Ovanstående antagande och beräkningar tillhandahålls endast för att möjliggöra för kunden att jämföra erbjudanden med tredje parters.

Andra kostnader i samband med kreditavtalet

Avgift för valfritt mottagande av faktura per post: 19kronor

Kostnader i samband med försenade betalningar.

De avgifter som kan tillkomma när man tecknar eller använder ett sms lån hos Ferratum är avgift för pappersfaktura och eventuella extra kostnader vid försenade betalningar.

De eventuella ytterligare kostnaderna vid försenade betalningar är beskrivet under stycket Avbetalningar och, i förekommande fall, i vilken ordning dessa ska fördelas längre upp.

Villkor för att ändra de ovan nämnda kostnaderna i samband med kreditavtalet

Ferratum anger villkoren för att kunna ändra namnda kostnader i ett långt stycke. För att förenkla och kunna förklara har vi delat upp det enligt nedan.

Kreditavtalet kan när som helst ändras på grund av förändringar av lagliga, ekonomiska och affärsrelaterade krav och/eller ändringar av den tekniska miljön och/eller ändringar av produkter eller tjänsters parametrar.

Om lagar och regler förändras kan det avtal som är tecknat mellan Ferratum och kredittagaren ändras. Det kan också komma att ändras av bland annat ekonomiska och affärsrelaterade krav. Detta innebär att avtalet kan komma att ändras om till exempel den ekonomiska konjunkturen förändras.

Processen för att göra ändringar i kreditavtalet ska vara som följer: Ferratum ska meddela kunden om de föreslagna ändringarna. Ändringarna ska träda i kraft omedelbart efter meddelandet (såvida de inte är till nackdel för kunden eller om de beror på tillämplig rätt).

För att Ferratum ska kunna genomföra ändringar gällande det lån som någon redan har tecknat hos dem behöver de meddela kunden om förändringarna. Om ändringarna inte medför något negativt för kunden ska de börja gälla med detsamma.

I annat fall ska kunden ha rätt att avvisa ändringarna genom att begära att Ferratum säger upp kreditavtalet inom tio (10) kalenderdagar från det kunden mottog meddelandet om förändringarna med e-post eller post. I sådana fall ska kunden betala igen alla belopp som förfallit enligt de villkor i kreditavtalet som överenskommits mellan Ferratum och kunden, och kreditavtalet ska upphöra så snart de belopp som förfallit enligt avtalet har återbetalats.

Om förändringarna däremot är negativa ur kundens eller kredittagarens synvinkel har man rätt att häva det kreditavtal man har tecknat med Ferratum. 10 dagar har man på sig från det att man mottog meddelandet.

När man här väljer att häva avtalet och avvisa eventuella negativa förändringar krävs det att man återbetalar hela den återstående skulden enligt det avtal man tidigare hade tecknat.

Genom att man har möjlighet att avvisa eventuella ändringar av kreditavtalet kan man känna sig trygg i att det kreditavtal som man tecknar inte kommer att försämras till något annat.

Om kunden inte begär att Ferratum ska säga upp kreditavtalet inom tio (10) kalenderdagar efter att meddelandet om de föreslagna ändringarna mottogs ska kunden anses ha accepterat de föreslagna ändringarna. I sådana fall ska ändringarna börja gälla inom tio (10) kalenderdagar från den dag då kunden meddelandes om de föreslagna ändringarna.

När Ferratum vill göra ändringar i kreditavtalet som är negativa för kunden och kunden ej besvarar ändringarna anses man ha accepterat dem efter 10 dagar.

Kostnader i samband med försenade betalningar

Ovan har vi gått igenom att man kan bli debiterade kostnader i samband med försenade betalningar, och hur det man betalar avräknas mot skulden.

Om kunden inte betalar det minsta återbetalningsbeloppet i sin helhet senast på förfallodagen ska Ferratum ha rätt att ta ut en dröjsmålsränta på 2,5% per månad.

Först kommer Ferratum att ta ut en dröjsmålsränta om 2,5 % per månad på det som återstår att återbetala på den månadens faktura. Det tas inte ut på SMS lånet i sin helhet, utan på det som återstår att minst återbetala.

En ränta om 2,5 % per månad innebär en årlig ränta om ?!)!?)!?)!

Om kunden inte betalar det minsta återbetalningsbeloppet och dröjsmålsavgiften i sin helhet inom fem (5) dagar från förfallodagen ska Ferratum skicka kunden ett påminnelsebrev och ha rätt att ta ut en påminnelseavgift på 60kronor från kunden.

Genom att man inte återbetalar den del av ett SMS lån hos Ferratum som det månatliga kontoutdraget specificerar kommer de att ta ut en påminnelseavgift om 60 kr.

Ferratum ska ha rätt att kräva ersättning för all faktisk skada och alla faktiska kostnader som uppstått vid indrivandet av förfallna belopp, inklusive indrivning av betalning som erlagts via inkassoföretag.

Ytterligare åtgärder vid fortsatt utestående betalning kan Ferratum gå vidare till inkasso eller andra instanser. De kostnader som därigenom uppstår kommer en kund att bli debiterad.

Det kan därför vara problematiskt och dyrt att inte betala det minsta belopp som Ferratum vid varje månatligt kontoutdrag begär.

Ångerrätt

Ja, man har rätt att häva och frånträda ett tecknat kreditavtal inom 14 dagar.

Förtidsåterbetalning

Ja. I så fall ska räntan beräknas proportionerligt baserat på den tid då krediten faktiskt utnyttjades (d.v.s. den ränta som ackumulerades fram till återbetalningsdagen). För undvikande av tvivel: uttagsavgiften och uppläggningsavgiften ska vara densamma och ska inte påverkas av förtidsåterbetalning.

En av de positiva sakerna med Ferratums smslån är att man kan återbetala hela eller delar i förtid.

Om man använder detta SMS lån till oväntade utgifter kan man därför enkelt återbetala hela eller delar av skulden om man får tillgång till de pengarna vid ett senare tillfälle (men innan det krävs av Ferratum).

Genom att förtidsåterbetala ett SMS lån om man har möjlighet minskar man den totala kostnaden genom att räntan enbart räknas fram till den dag man har kvitterat skulden.

Populära långivare

🔒 Ansök

Klara Låns faviconKlara Lån

🔒 Ansök

Lån För Allas faviconLån För Alla

🔒 Ansök

Profilkredits faviconProfilkredit

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.