1. SMS lån & Snabblån
  2. Lumify

Lumify » SMS lån utan UC direkt utbetalning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lumifys logga
Lumifys logga

Upp till 20 000 kr i sms lån med betalningsanmärkning. Lumify erbjuder ett smslån utan UC direkt utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Danske Bank och Sparbanken.

Representativt exempel: 79,97 % effektiv ränta för ett lån på 5 000 kr med 39,5 kreditränta betalar du i snitt 691 kr/månad under 11 månader (totalt belopp är 7604 kr) med startavgift 395 kr, förlängningsavgift 395 kr och aviavgift 60 kr

Översikt

BetygStjärnaStjärnaStjärnaStjärnaStjärna (5/5)
Minsta lånebelopp2 000 kr
Högsta lånebelopp20 000 kr
Nominell ränta39,5 %
Effektiv ränta79,97 %
LöptidUpp till 1 månad
Uppläggning0 kr
Faktura60 kr
Övriga avgifterFörlängningsavgift 395 kr. Återkommande kunder: administrativ avgift för uttag 195 kr och uppläggningsavgift 395 kr.
UCIngen UC
BetalanmärkningPrövas
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Danske Bank och Sparbanken
Återbetala i förtidMöjligt
KredittypKontokredit

Vem kan ansöka?

Du som är 18 år med betalningsanmärkningar och vill ha ett smslån utan uc direkt utbetalning till 6 olika banker.

  • Lägst ålder: 18 år
  • Inkomst: Individuell bedömning
  • Betalningsanmärkningar: Prövas
  • Övrigt: Svenskt personnummer, mobilnummer och kontonummer

Kontaktuppgifter

Luma Finans AB (Lumify)
Hammarby Allé 93
Stockholm
120 63 Sverige
Telefon: 020 11 77 90
E-post: info@lumify.se

Guider med Lumify

Högkostnadskredit » Räntetak och kostnadstak

2020-06-28 av Patrik Andreasson

Högkostnadskredit är ett lån med en effektiv ränta på minst 30 %. Normalt återfinns högkostnadskrediter som sms lån och snabblån. Räntetak och kostnadstak ska minska skuldfällor och överskuldsättning.

SMS lån & Blancolån hos Inkasso

2020-06-28 av Patrik Andreasson

Har du hamnat hos Inkasso har du inte betalat dina avbetalningar i tid. SMS lån och Blancolån skickar obetalda skulder till Inkasso för att få pengarna.

Om Lumify

Lumify erbjuder den något mer modernare versionen av sms lån genom att tillhandahålle ett kreditutrymme (kontokredit). De anses vara en inkluderande kreditgivare av smslån genom att pröva både betalningsanmärkningar och göra individuella bedömningar på kunders betalningsförmåga.

Som en förstagångskund kan man hos Lumify ta ett smslån utan uc och helt utan avgifter om man återbetalar i tid.

Lumify erbjuder direkt utbetalningar med Zimpler 24/7.

Lumifys betyg

StjärnaStjärnaStjärnaStjärnaStjärna (5/5)

Speciellt bra lånegivare till förstagångskunder genom att man då kan undvika diverse avgifter. De prövar betalningsanmärkningar utan UC och gör direktbetalningar till SEB. Man kan förlänga löptiden.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

En del av informationen kan vara svår att tyda trots att vi försöker göra den så tydlig som möjligt. Här listar vi svar på de vanligaste frågorna som ställs.

Kan jag låna pengar hos Lumify?

Du som är minst 18 år gammal och har ett svenskt personnummer, mobilnummer och kontonummer kan ansöka om ett lån hos Lumify. De prövar din betalningsförmåga individuellt. Betalningsanmärkningar kan godkännas.

Hur mycket pengar kan jag låna hos Lumify?

Det lägsta beloppet du kan låna hos Lumify är 2 000 kr och det högsta uppgår till 20 000 kr.

Tar Lumify kreditupplysning via UC?

Nej, Lumify använder sig av Creditsafe vid kreditupplysningar. De erbjuder därför sms lån utan UC.

Kan jag låna hos Lumify trots betalningsanmärkning?

Ja, Lumify gör individuella bedömningar på din betalningsförmåga. Du kan bli beviljad ett lån även om du har betalningsanmärkningar.

Kan jag återbetala Lumifys sms lån i förskott?

Ja, du kan när som helst återbetala hela eller delar av ett lån hos Lumify i förskott.

När och hur snabbt betalar Lumify ut pengarna?

Om du har ett bankkonto hos SEB har du pengarna tillhanda inom 15 minuter efter att du har blivit beviljad en kredit.

För andra banker har du normalt pengarna tillhanda samma dag om din ansökan har beviljats under förmiddagen en helgfri vardag.

Om ansökan har beviljats under eftermiddagen, kvällen eller under en helgdag har du pengarna tillhanda nästa helgfria vardag.

Kostar det något att ansöka om Lumifys sms lån?

Som en förstagångskund hos Lumify debiterar de varken någon uppläggnings- eller uttagsavgift.

Om du har varit kund hos dem tidigare, tar ut en uppläggningsavgift på 380 kr och en uttagsavgift på 195 kr.

Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation (SEKKI)

En viktig del av att bedöma om Lumify tillhandahåller bra kreditvillkor är att kontrollera SEKKI-blanketten. Därför har vi gått igenom och sammanställt den viktigaste informationen utifrån Lumifys SEKKI.

Typ av kredit

Kreditlina / kreditkonto

Lumify anger i sin SEKKI  att deras typ av kredit är enligt ovan. Det här innebär i sin helhet att de erbjuder en kontokredit utan säkerhet.

Genom att ingå ett avtal med Lumify får man därför ett kreditutrymme man kan utnyttja när man själv önskar.

Det sammanlagda kreditbeloppet

Den lägsta kreditgräns som Kreditgivaren tillhandahåller uppgår till 2 000 kr.

Den högsta kreditgräns som Kreditgivaren tillhandahåller uppgår till 20 000 kr.

Lumify är tydliga i det kreditutrymme som de kan bevilja personer som ansöker om deras sms lån.

Intervallet som kan bli beviljat är 2 000 - 20 000 kr.

Det beviljade kreditutrymmet innebär dock inte att man per automatik får beloppet utbetalt till sitt konto eftersom att de erbjuder en kontokredit och inte ett traditionellt smslån.

Villkoren för kreditutnyttjandet

Kreditgivaren tillhandahåller det beviljade kreditutrymmet efter att avtal om kredit ingåtts. Kreditutrymmet är då tillgängligt i dess helhet eller i delar.

När man har ingått ett kreditavtal med Lumify tillhandahåller dem det beviljade kreditutrymmet. Det beviljade beloppet kan man välja att utnyttja och få utbetalt när det passar.

Man får därför inte per automatik det beviljade beloppet utbetalt som ett traditionellt smslån, utan man får det utbetalt när man begär det.

Kreditavtalets löptid

Kreditavtalet gäller tills vidare.

Som gäller för de flesta andra krediter i form av kontokredit gäller ett kreditavtal till dess att någon av parterna säger upp det.

Det här anger därför inte på hur lång tid man behöver återbetala utnyttjat belopp, utan snarare hur länge man har tillgång till det beviljade kreditutrymmet.

Avbetalningar och, i förekommande fall, i vilken ordning dessa ska fördelas

Återbetalning av utnyttjad kredit sker månadsvis på avtalad förfallodag och omfattar amortering av kapitalbeloppet, avgifter, ränta och eventuell dröjsmålsränta.

Som framgår från innehållet i Lumifys SEKKI-blankett för deras sms lån sker återbetalning av det man väljer att utnyttja månadsvis.

Förfallodagen under varje månad kan variera från avtal till avtal, men framgår enligt det kreditavtal man tecknar med dem.

Återbetalning ska omfatta avgifter, ränta (och eventuell dröjsmålsränta) samt amortering av utnyttjat lånebelopp.

Kredittagaren har även när som helst möjlighet att lösa krediten i dess helhet.

Som kund har man rätt att när som helst återbetala hela det utnyttjade kapitalet (plus ränta och avgifter). Det vill säga, man får när som helst återbetala den skuld man är skyldig Lumify.

Man behöver inte vänta med att återbetala de lånade pengarna även om situationen har löst sig.

Avräkningar sker enligt följande ordning; avgifter, ränta och kapitalbelopp.

När man återbetalar ett givet belopp till Lumify, räknas det av mot avgifter, krediträntan och sist den utestående kapitalskulden.

Det totala belopp som du ska betala

Lumify har olika avgifter för förstagångskunder och för återkommande kunder. Därför har de också delat upp Det totala belopp som du ska betala enligt de här två olika alternativ. Först kommer för dig som förstagångskund.

Representativa exempel:

Förstagångskund: För en utnyttjad kredit om 5 000 kr till 0 % nominell ränta (totalt 0 kr) med en återbetalningstid på 30 dagar och 0 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, blir det totala beloppet som ska betalas 5 000 kr.

Om man som förstagångskund hos Lumify väljer att utnyttja ett lånebelopp om 5 000 kr och återbetalar detta inom 30 dagar blir det totala beloppet man ska återbetala till Lumify 5 000 kr (samma belopp som man lånat).

Det här medför att som en förstagångskund och med den korta löptiden man undviker alla möjliga avgifter. Det debiteras inte någon ränta, de har ingen uppläggningsavgift

Det medför heller ingen förlängningsavgift eftersom att man återbetalar den utnyttjade krediten inom 30 dagar. Ytterligare tillkommer det inte någon aviavgift.

För ett utnyttjat kreditbelopp om 5 000 kr till 39,5 % nominell ränta (totalt 905,21 kr) med en återbetalningstid på 11 månader och 0 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 395 kr i förlängningsavgift samt totala aviavgifter om 600 kr blir det totala beloppet att återbetala 6 900,21 kr.

För de fall då man som förstagångskund väljer att återbetala ett utnyttjat lånebelopp om 5 000 kr på 11 månader tillkommer det avgifter. Det totala beloppet som man ska återbetala till Lumify är 6 900,21 kr.

Det här inkluderar ränta och avgifter. Avgifterna består av 0 kr i uppläggningsavgift (eftersom att man är en förstagångskund), 395 kr i förlängningsavgift (eftersom att man återbetalar på längre än 30 dagar) och 600 kr i aviavgifter (kommer från 10 stycken fakturor om 60 kr vardera).

Återkommande kund: För en utnyttjad kredit om 5 000 kr till 39,5 % nominell ränta (totalt 177,59 kr) med en återbetalningstid på 30 dagar och 395 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, blir det totala beloppet som ska betalas 5 632,59 kr.

Är man istället en återkommande kund hos Lumify tillkommer det både nominell ränta och uppläggningsavgift även om man återbetalar ett utnyttjat smslån inom 30 dagar.

Det totala belopp man då behöver återbetala uppgår till 5 632,59 kr. Det här inkluderar 395 kr i uppläggningsavgift och resterande del nominell ränta (utöver det lånade kapitalet).

För ett utnyttjat kreditbelopp om 5.000 kr till 39,5 % nominell ränta (totalt 1 154,31 kr) med en återbetalningstid på 11 månader och 395 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 395 kr i förlängningsavgift samt totala aviavgifter om 660 kr blir det totala beloppet att återbetala 7 604,31 kr.

Om man som en återkommande kund väljer att utnyttja 5 000 kr av Lumifys sms lån utan uc blir det totala beloppet man behöver återbetala 7 604,31 kr.

Det totala återbetalningsbeloppet består av 395 kr i uppläggningsavgift (eftersom att man är en återkommande kund) och 395 kr i förlängningsavgift (eftersom att man återbetalar på mer än 30 dagar).

Ytterligare tillkommer totalt 660 kr i aviavgifter från 11 stycken fakturor om 60 kr vardera. Den sista delen av det man beräknas behöva återbetala består av den nominella räntan.

Kreditränta eller i tillämpliga fall de olika krediträntor som gäller för kreditavtalet

Aktuell räntesats f.n. 39,5 % nominell ränta per år.

Lumify anger i deras SEKKI-blankett att den nominella räntan är 39,5 %.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan kan på grund av att det tillkommer olika avgifter till förstagångskunder och återkommande kunder till olika procent.

Representativa exempel:

Förstagångskund: Ett utnyttjat kreditbelopp om 5.000 kr till 39,5 % nominell ränta (totalt 905,21 kr) med en återbetalningstid på 11 månader och 0 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 395 kr i förlängningsavgift samt totala aviavgifter om 600 kr ger en effektiv ränta på totalt 75,18 %.

För förstagångskunder beräknas den effektiva räntan som ett representativt exempel vara 75,18 %. Det här förutsätter att man utnyttjar ett lån om 5 000 kr och återbetalar den på 11 månader.

Den effektiva räntan om 75,18 % uppstår till följd av att man behöver återbetala både utnyttjat kreditbelopp och 0 kr i uppläggningsavgift.

Därtill hittar vi också 395 kr i förlängningsavgift (eftersom man återbetalar på mer än 30 dagars tid) och totala aviavgifter om 600 kr (10 stycken om 60 kr).

Återkommande kund: Ett utnyttjat kreditbelopp om 5.000 kr till 39,5 % nominell ränta (totalt 1 154,31 kr) med en återbetalningstid på 11 månader och 395 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 395 kr i förlängningsavgift samt totala aviavgifter om 660 kr ger en effektiv ränta på totalt 79,97 %.

För återkommande kunder beräknas den effektiva räntan vara aningen större som ett representativt exempel (till 79,97 %). Anledningen till att den effektiva räntan är högre om man är en återkommande kund är på grund av att man debiteras fler avgifter.

Skillnaden ligger i stora drag mellan att man som återkommande kund debiteras en uppläggningsavgift om 395 kr för upprättande av kreditlimit samt att man betalar en fler aviavgift.

Total består den effektiva räntan i det är fallet av 395 kr i uppläggningsavgift, 395 kr i förlängningsavgift och totala aviavgifter om 660 kr.

Andra kostnader i samband med kreditavtalet

Även om vi har tangerat och haft med vilka andra kostnader än den nominella räntan som kan tillkomma i samband med att man tecknar eller utnyttjar ett sms lån hos Lumify har vi dem tydligt specificerade enligt deras SEKKI.

Uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit: 0 kr för förstagångskunder, 395 kr för återkommande kunder.

Förstagångskunder debiteras inte en uppläggningsavgift för upprättande av ett kreditutrymme.

Återkommande kunder debiteras 395 kr som en uppläggningsavgift.

Administrativ avgift för uttag: 0 kr för förstagångskunder inom den första kreditperioden, annars 195 kr.

Förstagångskunder undviker även Lumifys administrativa avgift för uttag under den första kreditperioden.

Återkommande kunder undviker inte den administrativa avgiften för uttag och debiteras 195 kr vid varje uttag, det vill säga när de väljer att utnyttja något av det beviljade kreditutrymmet.

Förlängningsavgift: 395 kr.

När det kommer till förlängningsavgiften om 395 kr tillkommer den oavsett om man är en förstagångskund eller om man är en återkommande kund.

Den här avgiften debiteras om man vill förlänga löptiden och återbetalningstiden till längre än 30 dagar.

Aviseringsavgift: 60 kr.

Deras fakturaavgift eller aviavgift uppgår till 60 kr och tillkommer på varje avisering.

Villkor för att ändra de ovan nämnda kostnaderna i samband med kreditavtalet

Kreditgivaren äger rätt att när som helst ändra en avgift, exempelvis för tilläggstjänster, om inte annat följer av lag eller föreskrift. Kreditgivaren har rätt att ändra avgifter för krediten till Kredittagarens nackdel om det är motiverat av ökningar av kostnader som avgifterna är avsedda att täcka. Ändrade avgifter meddelas Kredittagaren innan de börjar gälla.

Kostnader i samband med försenade betalningar

Vid händelse om försenade betalning till Lumify kan de debitera diverse avgifter enligt sed.

Kreditgivaren har rätt att debitera dröjsmålsränta om 39,5 % per år på det belopp som ska betalas, till dess att full betalning sker.

Först och främst har de enligt det kreditavtal man kan teckna med dem rätt att debitera dröjsmålsränta om 39,5 % per år.

Påminnelseavgift om 60 kr per skickad påminnelse.

Utöver dröjsmålsräntan har de också rätt att debitera en påminnelseavgift om 60 kr per utskickad betalningspåminnelse.

Inkassokostnad om 180 kr.

Om ärendet inte löser sig och de skickar ärendet till inkasso har de rätt att debitera den som inte betalar en inkassokostnad om 180 kr.

Ångerrätt

Ja, man har rätt att frånträda kreditavtalet inom 14 dagar.

Förtidsåterbetalning

Kredittagaren har när som helst rätt att återbetala hela eller en del av krediten. Kredittagaren är skyldig ett återbetala upplupen ränta och kostnader för krediten fram till det datum återbetalning har mottagits.

Populära långivare

🔒 Ansök

Klara Låns faviconKlara Lån

🔒 Ansök

Lån För Allas faviconLån För Alla

🔒 Ansök

Profilkredits faviconProfilkredit

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.