1. SMS lån & Snabblån
  2. Nätlån

Nätlån » SMS lån utan UC direkt utbetalning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Nätlåns logga
Nätlåns logga

Upp till 5 000 kr i sms lån med betalningsanmärkning. Nätlån erbjuder ett smslån utan UC direkt utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

Representativt exempel: 306 % effektiv ränta för ett lån på 3 000 kr med 39 % kreditränta och 300 kr uppläggningsavgift betalar du i snitt 3 405 kr/månad under 1 månad (totalt belopp är 3 405 kr).

Översikt

BetygStjärnaStjärnaStjärnaStjärnaTom stjärna (4/5)
Minsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp5 000 kr
Nominell ränta39 %
Effektiv ränta306 %
Löptid33 dagar
Uppläggning300 kr
Faktura0 kr
Övriga avgifter
UCIngen UC
BetalanmärkningPrövas
DirektbetalningSwedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank
Återbetala i förtidInte möjligt
KredittypKortfristig högkostnadskredit

Vem kan ansöka?

Du som är 18 år med betalningsanmärkningar och vill ha ett smslån utan uc direkt utbetalning till 5 olika banker.

  • Lägst ålder: 18 år
  • Inkomst: Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension på lägst 8 000 kr per månad (inkomst deklarerad i Sverige).
  • Betalningsanmärkningar: Prövas
  • Övrigt: Du är mellan 18 - 70 år. Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet. Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas). Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).

Kontaktuppgifter

Catalunia Capital AB
Skeppargatan 8, 5 tr
Stockholm
114 52 Sverige
Telefon: 08 1244 8266
E-post: kundtjanst@natlan.se

Om Nätlån

NätLån finns till för dig som behöver extra pengar tillfälligt. Med deras korttidslån kan du låna från 1 000 kr till 10 000 kr i 33 dagar upp till 6 månader och dem tar ut en uppläggningsavgift och en ränta.

Du kan ansöka när du vill, dygnet runt. Dem säger ja till fler, låna upp till 10 000 kr trots betalningsanmärkningar.

Dem värderar dig som kund utifrån din nuvarande återbetalningsförmåga istället för hur din ekonomiska situation tidigare varit. Därför kan NätLån erbjuda lån även till dig med betalningsanmärkning.

Nätlåns betyg

StjärnaStjärnaStjärnaStjärnaTom stjärna (4/5)

Direkt handläggning av snabblån och smslån. Ansök och underteckna på nätet för att låna pengar. Efter godkänd kreditprövning betalas pengar ut samma dag.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

En del av informationen kan vara svår att tyda trots att vi försöker göra den så tydlig som möjligt. Här listar vi svar på de vanligaste frågorna som ställs.

Kan jag låna pengar hos Nätlån?

Du är mellan 18 - 70 år. Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet. Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas). Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID). Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension på lägst 8 000 kr per månad (inkomst deklarerad i Sverige).

Hur mycket pengar kan jag låna hos Nätlån?

Du kan låna från 1 000 kr upp till 10 000 kr.

Tar Nätlån kreditupplysning via UC?

Nej, NätLån använder sig av Creditsafe för kreditupplysning.

Kan jag låna hos Nätlån trots betalningsanmärkning?

Ja, Nätlån har ingen automatisk utsortering. Dem gör en individuell bedömning av varje ärende och en anmärkning behöver inte innebära ett avslag.

Kan jag återbetala Nätlåns sms lån i förskott?

Ja, du kan återbetala hela eller delar på lånet i förskott.

När och hur snabbt betalar Nätlån ut pengarna?

NätLån betalar ut ett lån samma dag som en godkänd kreditprövning sker.

Kostar det något att ansöka om Nätlåns sms lån?

Nej, men tecknar du ett lån kostar det 300 kr i uppläggningsavgift.

Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation (SEKKI)

En viktig del av att bedöma om Nätlån tillhandahåller bra kreditvillkor är att kontrollera SEKKI-blanketten. Därför har vi gått igenom och sammanställt den viktigaste informationen utifrån Nätlåns SEKKI.

Typ av kredit

Blancokredit utan säkerhet med fast ränta. Lånen är så kallade högkostnadskrediter enligt konsumentkreditlagen.

Det sammanlagda kreditbeloppet

Lån på 33 dagar: 1.000 – 5.000 SEK

Lån på 2 månader – 6 månader: 5.000 - 10.000 SEK

Villkoren för kreditutnyttjandet

Kreditbeloppet utbetalas till av Kredittagaren angivet bankkonto i svensk bank. Grundförutsättningar för att beviljas kredit är att Kredittagaren är minst 18 år, innehar svenskt personnummer och genomgår sedvanlig kreditprövning. Kredittagaren får ej ha skyddad identitet. Kredittagaren skall kunna legitimera sig och signera sin ansökan med BankID. Catalunia Capital AB / Nätlån Kredit förbehåller sig rätten att begränsa lånebeloppet och utan motivering avslå ansökan.

Kreditavtalets löptid

Lån på 33 dagar: 33 dagar

Lån på 2 – 6 månader: 2 – 6 månader

Avbetalningar och, i förekommande fall, i vilken ordning dessa ska fördelas

Avräkningar sker i följande ordning: Catalunia Capital AB har rätt att i första hand avräkna kostnader för krediten, ränta, eventuell påminnelse- och inkassokostnad, kapitalbelopp och därefter eventuell dröjsmålsränta.

Lån på 33 dagar:

Du måste betala följande: Krediten återbetalas i sin helhet på förfallodagen. Alternativt kan du ansöka om en avbetalningsplan med månatliga återbetalningar.

Lån på 2 – 6 månader:

Antalet avbetalningar och storleken på dessa beror på det totala kreditbeloppet och anges vid ingåendet av låneavtalet.

Det totala belopp som du ska betala

På förfallodagen ska lånet samt ränta och avgifter betalas genom inbetalning på det bankgirokonto som Catalunia Capital AB anvisar om. Förfallodag och det belopp som ska inbetalas anges på avisering från Catalunia Capital AB.

Kreditränta eller i tillämpliga fall de olika krediträntor som gäller för kreditavtalet

Lån på 33 dagar:

Representativt exempel: Ett lån på 3.000 kr med en återbetalningstid på 33 dagar. 300kr i uppläggningsavgift samt fast ränta 105kr för perioden totalt lägst att betala 3.405kr ger en nominell ränta på 39%.

Lån på 2 – 6 månader:

Representativt exempel: Ett lån på 8.000 kr med en återbetalningstid på 4 månader. 300kr i uppläggningsavgift samt en ränta på 680 kr för perioden totalt lägst att betala 9.120 kr ger en nominell ränta på 39%.

Effektiv ränta

Representativt exempel lån på 33 dagar:

Ett lån på 3.000 kr med en återbetalningstid på 33 dagar. 300kr i uppläggningsavgift, 0 kr i aviavgift samt fast ränta 105kr för perioden totalt lägst att betala 3405kr ger en effektiv ränta på 306%.

Representativt exempel lån på 2 – 6 månader:

Om du till exempel lånar 8.000 kr med en återbetalningstid på 4 månader kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 89,14%. Månadskostnaden kommer att vara 2.280 kr och du kommer totalt att ha betalat 9.120 kr (2.280 * 4 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 1.120 kr.

Andra kostnader i samband med kreditavtalet

Lån på 33 dagar:

Låntagaren kan ansöka om en avbetalningsplan på sin skuld genom att kontakta kundtjänst.

Avbetalningsplanen löper med betalning en gång per månad med ett fast belopp till skulden är betald. Aktuella villkor och avgifter som tillkommer för avbetalning:

En uppläggningsavgift för avbetalningsplanen med

170kr.

För varje månadsavi tillkommer en aviavgift på 60kr. För avbetalning via autogiro är avgiften 30kr.

Ränta på ej amorterad skuld löper med 3,25% per månad.

Villkor för att ändra de ovan nämnda kostnaderna i samband med kreditavtalet

Saknas information om detta i deras SEKKI-blankett.

Kostnader i samband med försenade betalningar

Om återbetalning inte skett senast på förfallodagen är Kredittagaren skyldig att betala en avgift för betalningspåminnelse om 60 kr. Vid försenad betalning tillfaller även en dröjsmålsränta med 39% per år.

Om Kredittagaren inte betalat i enlighet med fakturan trots betalningspåminnelse kommer Kreditgivaren att överföra skulden till ett inkassoföretag varvid inkassoavgifter samt ytterligare avi- avgifter kan komma att debiteras.

Skulder som inte kan överföras till inkassoföretaget kommer att lämnas till Kronofogdemyndigheten (alternativt domstol) för juridisk prövning och indrivning. Alla inkassokostnader debiteras Kredittagaren enligt rådande lag. Kreditgivaren har rätt att överföra fordringen till tredje man efter meddelande till Kredittagaren.

Ångerrätt

Saknas information om detta i deras SEKKI-blankett.

Förtidsåterbetalning

Saknas information om detta i deras SEKKI-blankett.

Populära långivare

🔒 Ansök

Klara Låns faviconKlara Lån

🔒 Ansök

Lån För Allas faviconLån För Alla

🔒 Ansök

Profilkredits faviconProfilkredit

VarningstriangelDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.